Srebrne verižice

srebrne verižiceSrebrna verižica simbolizira čistost in jasnost. Sporoča nam tudi, da je človek v svojem namenu močan. Srebrne verižice z oznako 925 vsebujejo 92,5 procentov srebra. Ostalo so druge kovine. Zaradi njih srebrne verižice pridobijo na trdnosti in trpežnosti, ter so zato odlične za oblikovanje.

Kljub temu, da se lahko tuširamo s srebrnimi verižicami na sebi, nekateri svetujejo, da jih je vseeno pred prhanjem boljše odstraniti. Klor v vodi, soli in kemikalije bodo namreč vsekakor vplivale na videz vaših srebrnih verižic.

Srebro deluje antibakterijsko. Srebrne verižice torej vsebujejo pozitivno nabite srebrove ione, ki imajo protimikrobni učinek. Srebrne verižice so torej dodatno orožje v boju z bakterijami, virusi in glivami. Srebrovi ioni prebijejo luknje v bakterijskih membranah in jih uničijo s tem, da se vežejo na pomembne celične komponente, kot je DNK in tako le te ne morejo opravljati svojih funkcij.

Srebro predstavlja ravnovesje med črno in belo, je predstavnik lunine energije. Simbolizira žensko energijo, srebro je barva grške boginje Artemide.

Če želimo nositi skupaj zlate in srebrne verižice, je pomembno predvsem to, da gre njegov slog skupaj s celotno podobo. Če je srebro ali zlato le obrobna točka, kot na primer gumbi, ga lahko tudi spregledamo.

Ali nosimo zlate ali srebrne verižice je odvisno od tona naše kože. Srebrne verižice naj bi se bolj podale hladnim tonom kože, zlati kosi pa se lepo prilegajo toplim tonom. Nekdo s hladnim odtenkom kože lahko z zlatim nakitom deluje zelo bled.

Ko naše srebrne verižice potemnijo, jih lahko očistimo na več načinov. Na primer s kombinacijo limoninega soka in sode bikarbone. Pri čiščenju srebrnih verižic se odlično obnese tudi zobno pasta. Srebrne verižice moramo čistiti z mehkimi krpami, da jih ne poškodujemo. Po čiščenju srebrne verižice dobro posušimo. Naše srebrne verižice hranimo v hladnem in suhem prostoru, saj bodo tako dlje časa ohranile sijaj.