Nakup klimatske naprave

klimatske napraveIzognite se neznosni poletni vročini v vašem stanovanju. Odločite se za nakup klimatske naprave, ki vam bo primerno ohladila prostora. Sicer pa se danes klimatske naprave (več na https://www.energopanel.com/klima/) ne uporabljajo samo za ohlajanje ampak tudi v zimskih mesecih za ogrevanje prostorov. Nekoč precej draga investicija v ogrevanje oziroma hlajenje je danes v poplavi različnih sistemov ogrevanja precej nizko stroškovna investicija.

Pred nakupom klima naprave je seveda potrebno vedeti koliko prostorov bomo ogrevali, kako veliki so ti prostori, kako dobro je izolirana hiša, ali bomo v hiši stalno prebivali ali jo npr. koristimo zgolj kot počitniški objekt, v kakšnem podnebnem okolju je postavljen objekt, ali so ostre, dolge in hladne zime, ipd. Verjetno ste že kdaj na počitnicah na morju opazili, da je večina apartmajev in hotelskih sob opremljenih zgolj s klima napravami, da so radiatorji bolj redkost kot pa splošna navada.

Kliknite na povezavo, če vas zanimajo najboljše klimatske naprave.

Pri nakupu klima naprave je pomembno, da vam trgovec nudi pravo podporo. Se pravi pravo svetovanje glede izbire klimatske naprave. Zelo zaželeno je, da vam ponudi strokovno svetovanje in montažo. Preverite tudi garancijske pogoje. Priporočljivo je, da kupite klimatsko napravo, ki ima 5 let garancije. Pozanimajte se tudi glede frekvence menjave filtrov in njihove cene ter kakšni so stroški servisiranja in vzdrževanja.

Pri izbiri klimatske naprave se lahko odločate med dvema vrstama. Poznamo prenosne klima naprave in montažne. Prenosne klima naprave lahko prestavljamo iz prostora v prostor. Na splošno pa so manj učinkovite, glasnejše in bolj potratne. Montažne klima naprave potrebujejo fiksen prostor nekje na steni. Sestavljene so iz dveh delov: zunanjega in notranjega. Klima napravo dobimo že za okoli 500 €, dražji modeli stanejo okoli 1.000 eur. Za montažo bo potrebno plačati med 200-300 €.