Na kaj je treba biti pozoren ob nakupu kreme proti gubam

Na trgu lahko najdemo malo morje različnih izdelkov, ki zavirajo procese staranja, njihovi proizvajalci pa nemalokrat obljubljajo čudežne učinke kar čez noč. A ob nakupu primernega izdelka si je potrebno vzeti čas in pozorno preučiti sestavine, saj nekateri izdelki vsebujejo nekakovostne sestavine, ki lahko povzročijo ravno nasproten učinek od želenega. Kakovostna krema proti gubam mora vsebovati vlažilne sestavine, ki kožo še dodatno negujejo in ji povrnejo vlago, ki jo s staranjem izgublja v vedno večji meri. Hialuronska kislina, ki je pomemben del sestavin v izdelkih proti gubam, spodbuja vlaženje kože, preprečuje vnetja, obnavlja medcelično delovanje in preprečuje izgubo vlage.

Starajoča se koža postaja vedno bolj povešena in pustega videza, zato je priporočljivo, da krema proti gubam vsebuje tudi mandljevo olje, ki nahrani kožne celice, spodbudi njihovo delovanje in s tem izboljša strukturo kože. Za obnovo povrhnjice in odpravljanje morebitnega vnetega stanja kože skrbi vazelin, dobri, maščobni alkoholi, pa jo pomirjajo in nahranijo.

Eden izmed sicer zelo pomembnih dejavnikov, na katerega pa ob nakupu marsikatera ženska ne pomisli, je embalaža, v kateri se nahaja krema proti gubam. Najbolj primerne za uporabo so neprodušne embalaže, na primer tubice in plastične embalaže s pumpico, ki zaščitijo občutljive sestavine, katerih učinkovitost se lahko z izpostavljanjem zraku in svetlobi hitro zmanjša. Zato kreme, ki so v lončkih, niso najbolj primerne za uporabo, saj z njihovim odpiranjem in s tem izpostavljanjem zunanjim dejavnikom sestavine v njih izgubljajo svojo moč. Poleg tega je nanos krem iz tubic in plastičnih embalaž bolj higieničen, saj je vnos bakterij v embalažo, ki škodljivo vplivajo na sestavine, tako rekoč onemogočen.

In najpomembneje – prava krema proti gubam mora vsebovati naravne in koži prijazne sestavine, ki naj bodo klinično in dermatološko testirane. Ob prvi uporabi je kremo priporočljivo nanesti na majhen del telesa, saj lahko tako na preprost način ugotovimo, ali prija našemu tipu kože.