Kuhinjska pomivalna korita

granitna-koritaKako velika je vaša kuhinja? Koliko članov ima vaše gospodinjstvo? Kako pogosto kuhate in koliko posode, krožnikov in ostalega kuhinjskega pribora umažete dnevno? Vse to so vprašanja na katera si morate odgovoriti, ko se odločate za nakup pomivalnega korita. Ni vseeno ali boste izbrali enojno ali dvojno pomivalno korito. Na voljo imate tudi takšna pomivalna korita, ki imajo zraven še odcejalnik za posodo.  Čiščenje inox korita ali granitnega pomivalnega korita je zelo enostavno. Za čiščenje boste potrebovali el detergent za pomivanje posode in čistilno gobico. V kolikor želite preprečiti, da bi se vam na površini začel nabirati vodni kamen, je priporočljivo korito po vsaki uporabi pobrisati do suhega.

Tudi glede samega materiala se boste morali odločiti. Ali boste izbirali med cenejšimi inox koriti ali se boste odločili za višji cenovni razred in izbrali recimo pomivalno korito iz granita. Kuhinjska pomivalna korita so na voljo v različnih oblikah, barvah in dimenzijah. Verjamemo, da boste v spletnih trgovinah, ki ponujajo pomivalna korita prav gotovo našli takšnega, ki ustreza slogu in velikosti vaše kuhinje.

Med najbolj razširjenimi pomivalnimi koriti so inox oz. nerjavna pomivalna korita. Nerjaveče jeklo je trpežen material, kar pomeni, da je korito zelo odporno na madeže. Ko je material nov, je naravno, da so vidne prve praske, ki pa sčasoma postanejo manj vidne, saj material dobi mat ton. To pomeni, da bo vaše pomivalno korito iz nerjavečega jekla videti dobro še vrsto let. Inox korita so tudi zelo enostavna za čiščenje. Še največ težav lahko povzroči pojav vodnega kamna ampak tudi ta neprijetnost se da z lahkoto očistiti s pravimi sredstvi za odstranjevanje vodnega kamna ali pa preprosto z alkoholnim kisom. V višji cenovni razred sodijo granitna pomivalna korita, ki so zaradi samega materiala veliko bolj trpežna in odporna na praske ter na višje temperature.