Kosilnice na nitko za raven in strm teren

kosilnica na nitkoČe želimo vzdrževati perfektno pokošeno zelenico, brez kosilnice na nitko ne bo šlo. Le na ta način namreč učinkovito pokosimo tudi težko dostopne predele, ki jih sicer ne moremo doseči, poleg tega pa se lahko lotimo celo ravnih površin, če te seveda niso preveč obsežne. V vsakem primeru je še kako dobro imeti takšno kosilnico pri roki, ko se lotimo urejanja okolice hiše oziroma drugih travnatih površin.

Kosilnice na nitko pridejo najbolj do izraza na strmih in težje dostopnih terenih, kjer si z bencinskimi, električnimi in drugimi kosilnicami ne moremo pomagati. Če kosilnico vihtimo ročno, pa lahko brez težav lepo pokosimo tudi takšne kotičke. V nekaterih primerih kosilnice na nitko predstavljajo primarno orodje za košenje, če ima parcela večinoma neugoden naklon. To je na primer v vinogradih in nekaterih sadovnjakih, sicer pa zelo pogosto ob robovih in mejah parcel. Seveda pridejo kosilnice na nitko še kako prav tudi v drugih neugodnih okoliščinah, na primer pri košenju okoli dreves, žive meje, grmičevja in drugih ovir, prav s takšno kosilnico pa se je najbolje lotiti tudi trave ob urejenih površinah na vrtu ali okoli hiše. Do potankosti namreč lahko prilagodimo način košnje in rezultat, poleg tega smo seveda poljubno natančni.

Za raven teren pridejo kosilnice na nitko v poštev v primeru, da ne gre za posebej velike površine. Za večje zelenice so bolj smiselne druge možnosti, na primer samohodne, sedežne ali celo robotske kosilnice. Če pa je treba kosilnico prenašati ročno, to ne bo najboljša izbira. A za majhne površine se takšna rešitev vseeno izkaže za zelo prikladno, saj je košnja hitra, enostavna in natančna, rezultati pa so povsem zadovoljivi. Da ne omenjamo, da je takšen način košnje tudi cenovno ugoden in varčen na dolgi rok, kar je v mnogih primerih prav tako pomembno.