Kosilnice in delovni stroji

Večina lastnikov hiš ima ob okolici hiše vsaj nekaj trave. Za urejanje travnih površin pa seveda potrebujete kosilnico. Prava vrsta kosilnice lahko naredi košnjo vaše trate za užitek. Če veste, da potrebujete novo kosilnico, vendar niste prepričani kakšno vrsto kosilnice bi izbrali, vam bomo posredovali nekaj uporabnih nasvetov za nakup kosilnice, ki bo poskrbela za urejeno trato v okolici vaše hiše. V osnovi lahko izbiramo med tremi tipi kosilnic – kupimo lahko električno kosilnico, motorno kosilnico ali akumulatorsko kosilnico.

Za košnjo trave na zahtevnejših terenih ali težje dostopnih površin, do katerih ne moremo z navadno kosilnico, so zelo uporabne nitkarice (kosilnice z nitjo), ki jih je ve električni izvedbi možno dobiti že za okoli 30 €. Zadnje čase se je zelo povečala prodaja robotskih kosilnic pri katerih je zelo velik cenovni razpon, saj najcenejše stanejo okoli 300 € za najdražje pa bo potrebno odšteti prek 3000 €. Na spletni stani ShopTok boste lahko primerjali cene med več kot 400 različnimi modeli, med katerimi boste našli tudi traktorske kosilnice. Med blagovnimi znamkami za kosilnice pa velja omeniti npr. Husqarna, Bosch, Makita, Karcher, itd. Pri nakupu kosilnice moramo upoštevati kakšno trav bomo kosili (visoko, nizko), upoštevati moramo težo kosilnice (tako zaradi nošenja (npr. iz kleti na trato) kot zaradi porivanja), dimenzije kosilnice, glasnost, kakšna je možnost košenja strmih pobočij, kakšna je garancijska doba kosilnice in kako dobra je servisna mreža.

Delovni stroji se nahajajo v kategoriji https://www.shoptok.si/stroji-in-naprave/cene/55 . Delovni stroji so naprave na električni, bencinski ali akumulatorski pogon, ki nam omogočajo izvajanje najrazličnejših opravil tako znotraj doma, kot v okolici hiše in na vrtu. Delovni stroji nam omogočijo, da določeno delo oziroma opravilo opravimo veliko enostavneje, hitreje in natančneje kot pa če bi za ta opravila uporabljali lastne roke. Med najbolj priljubljene in iskane delovne stroje se uvrščajo naslednji aparati: vrtalniki, kotni brusilniki, kosilnice, vodne črpalke, varilni stroji, visokotlačni čistilniki, skobeljniki, obliči in kompresorji.