Zamenjava upravnika je možna ob strinjanju večine lastnikov

zamenjava-upravnikaŽivimo v času, ko imamo možnost izbirati ponudnike vseh vrst storitev. Če nismo zadovoljni s storitvijo, ki jo dobimo od trenutnega ponudnika, lahko preprosto zamenjamo ponudnika. Vendar pa je lahko ta bogata izbira tudi nekoliko preobremenjujoča. Kako vedeti, kateri ponudnik je pravi za vas? Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri pravega ponudnika storitev: preden se zamenjava upravnika izvede, si vzemite nekaj časa in razmislite, kaj od njega potrebujete. Kakšna so vaša pričakovanja, ko se bo izvedla zamenjava upravnika? Naredite seznam teh stvari, da boste lahko zožili svoje iskanje.

Ko veste, kaj potrebujete, da se izvede zamenjava upravnika, je čas, da opravite nekaj raziskav. Poiščite ponudnike za upravljanje stavb in preberite mnenja o njih. To vam bo pomagalo, da si boste ustvarili predstavo o tem, kateri ponudniki za upravljanje stavb so ugledni in katerim se morate izogniti. Ko ste zožili iskanje, se obrnite na različne ponudnike in od njih pridobite ponudbe. Tako boste vedeli, koliko zaračunavajo za svoje storitve. Ne pozabite, da najcenejša možnost ni vedno najboljša. Ko ste zbrali vse te informacije, je čas, da se odločite. Izberite ponudnika, za katerega menite, da bo najbolje zadovoljil vaše potrebe.

Lastniki stavbe lahko kadar koli odstopijo od pogodbe o storitvah upravljanja z obvestilom v skladu s 60. členom stanovanjskega zakona. Odpovedni rok je tri mesece od dneva vročitve odpovedi. V teh treh mesecih morajo lastniki stavbe izbrati novega upravnika.. Če želijo lastniki stavbe odstopiti od pogodbe o storitvah upravljanja, se morajo najprej posvetovati z družbo za upravljanje ali upravljavcem, da ugotovijo, ali je mogoče vzpostaviti kakšno drugo ureditev. Mogoče se je na primer mogoče pogajati o nižji ravni storitev ali spremembi pogojev pogodbe. Pogodba o storitvah upravljanja je veljavno prekinjena, ko odločitev o odstopu od pogodbe podpišejo lastniki z več kot 50-odstotno večino solastniških deležev v skladu s 4. členom Pravilnika o upravljanju večstanovanjskih stavb. To omogoča večjo prožnost in nadzor stanovalcev stavbe, ko gre za njihovo bivalno okolje.