Piškoti iz kozarca

piškoti iz kozarcaV neki trgovini sem zagledala prečudovit kozarec in v njem piškote. Doma narejene slastne in dišeče piškote iz kozarca. Bili so v prozornem steklenem kozarcu, pokrov je bil okrašen z rdeče belim karirastim blagom, z rdečo pentljo. Nanjo je bila prilepljena krasna misel o obdarovanju. Saj niso novost, ti piškoti iz kozarca, sem pomislila. Ampak, saj ni važno, če je ideja izvirna, važno je kaj vnesemo v te piškote iz kozarca: ljubezen, svoj trud in čas. In kaj nudijo piškoti iz kozarca obdarovancu? Morda spomin na topel dom, željo po obisku mame, očeta, doma ali le slastno dobroto? Zakaj bi jih morali kupiti, če jih lahko naredimo doma?

Ali pa nam primanjkuje časa? Si želimo, da bi bil obdarovanec presenečen? Ali uživa v peki ali mu je to muka? Poiščimo recept za najljubše piškote in ga napišimo na listek. Vse sestavine po plasteh zložimo v kozarec in nato vanj položimo listek z receptom. Na vrh lahko položimo še pečen piškot, da bo obdarovanec vedel, kakšen okus bodo imeli pečeni piškoti. Na pokrov pa napišimo: Najboljši piškoti iz kozarca. Dokončaj jih sam in v njih vnesi osebno noto.

Morda bo obdarovanec piškote res dokončal sam, morda pa bo kozarec s sestavinami shranil ali pa mu bo za okras in za spomin na nas. Morda jih bo izvirno oblikoval in užival v omamno dišeči kuhinji, ko se bodo pekli in se bo širil prijeten vonj. Morda bo sedel ob topli peči, pil kavo in jedel piškote, ki se bodo kar topili v ustih ter mislil na nas.

Vsekakor z idejo ne moremo zgrešiti. Najsi bodo v kozarcu piškoti ali le sestavine zanje. Pa še poceni in dobri so – ti krasni piškoti iz kozarca