MSM mineral

msm mineralMSM ali natančneje metil sulfonil metan je žveplova spojina, ki postaja vse bolj priljubljen dodatek k prehrani. Velikemu številu ljudem, predvsem starejšim, primanjkuje žvepla zato se prične organizem obnašati drugače, spremembo pa čutijo tudi ljudje sami. Zaradi svojega izjemnega vpliva na človeški organizem se ga je prijelo ime »mineral lepote in zdravja«. MSM mineral, oziroma mineral lepote in zdravja se nahaja v divjih travah,v skorji borov, v sadju, žitaricah in v zelenjavi.

Najpomembnejša učinkovina v česnu je alicin, ki tudi vsebuje žveplo in da česnu značilen vonj. Če samo pomislimo, da je česen znan kot naravni antibiotik, si lažje predstavljamo, kakšno vlogo ima žveplo v našem organizmu. Nekaj alicina najdemo tudi v čebuli in čemažu.

MSM kot mineral lepote pomaga pri težavah s kožo, kot so alergija na cvetni prah in razna kožna vnetja (ekcemi, dermatitis, akne, luskavica), ki so v zadnjem času vse pogosteje omenjene in prisotne pri velikem številu ljudi. Znano je, da MSM mineral pospešuje celjenje ran, ki pogosto nastajajo pri praskanju, zato je uporaben tudi pri sladkornih bolnikih, za katere je značilno, da imajo težave s kožo predvsem po stopalih. Ker iz telesa odvaja strupene, škodljive snovi, ki jih telo ne potrebuje, odpravlja enega izmed najpomembnejših vzrokov, ki vplivajo na razvoj alergij in drugih kožnih sprememb. Priporočajo ga tudi ljudem z osteoporozo, saj se velike količine nahajajo ravno v kosteh, ki lahko zaradi pomanjkanja postanejo krhke in hitro lomljive.

MSM mineral je kot prehranski dodatek najbolje zaužiti z nekaj vode, ki ji lahko dodamo vitamin C (limonin ali pomarančni sok), saj vitamin še dodatno okrepi njegovo učinkovitost. Pri obolenjih kože ga je priporočljivo vmešati v kremo, ki jo uporabljamo za nego prizadete kože. MSM mineral lahko brez skrbi uporabljamo tudi pri hišnih ljubljenčkih kot dodatek k vodi, saj je učinek nanje takšen kot pri ljudeh.