Zavarujte terjatve!

poslovanje terjatve zavarovalnicaLe podjetniki najbolje razumejo poslovni svet v katerem dejansko na žalost ni pravil, ki bi nam pomagale v primerih, ko stranka pravočasno ne poravna računa. Zato je dobro,da se odločimo za zavarovanje terjatev, sploh, če smo doslej že izkusili neprijetnost situacije. Kot podjetnik ponujamo določeno storitev ali prodajamo določene izdelke. Glede na to, da je to vir našega lastnega prihodka in, da moramo za to vložiti nekaj časa in denarja, svojega znanja in truda, je seveda razumljivo, da pričakujemo poplačilo za določeno storitev ali artikel.

Zmanjšajte tveganje poslovanja – odločite se za zavarovanje terjatev pri zavarovalnici Coface PKZ.

Naše stranke so običajno že predhodno seznanijo s ceno, katero želimo in v kolikor se strinjajo, za njih opravimo določeno delo. Sledi račun, ki ima določen rok za plačilo. Se zna zgoditi sicer, da določene stranke tudi zamujajo s plačilom, pa vendar na koncu le plačajo. Se pa zna zgoditi, da določene stranke računa ne morejo ali ne želijo plačati. Sploh v kolikor gre za večje vsote, želimo te nemudoma izterjati in povrniti svoj denar. Smiselno, seveda. Pa vendar, ni vedno tako zelo enostavno.

Denar smo pričakovali do določenega datuma in, ker ga ni, bomo seveda ukrepali. Stranka pa morebiti še kljub opozorilom in opominom, računa ne poravna. Torej, na vrsto pride zavarovanje terjatev, v kolikor ga imamo sklenjenega, seveda. Če ne, pa bomo žal morali na svoj denar čakati ali pa celo pozabiti. Da se to ne bi zgodilo, je dobro pomisliti prej in tako se pozanimamo pri zavarovalnici za sklenitev zavarovanja, kateremu rečemo kar zavarovanje terjatev. Že besedna zveza pove veliko in dejansko gre za pravi korak, ne glede na izzid poslovanja. To pa zato, ker ne vemo, s kom bomo poslovali v prihodnje, ne vemo, kakšna je prihodnost našega posla in ker želimo za opravljeno delo tudi pošteno plačilo. Zelo enostavno lahko torej rešimo kar precejšenj strah pred neplačevanjem računov naših strank.