Mamica vedno prisega na voziček za dojenčke

vozicki-za-dojenckeVoziček za dojenčke je najpogosteje uporabljen otroški pripomoček za novopečene mamice. V prvem letu voziček spremlja mamico in dojenčka, kamorkoli gresta, večinoma se ga uporablja vse tja do drugega ali tretjega leta, dokler so otroci še majhni in se še hitro utrudijo pri hoji. Brez vozička bi mamice morale otroka ves čas nositi v naročju, ko bi kam šle, kar bi bilo res izjemno naporno, tako za mamo, kot za otroka.

Še pred rojstvom si običajno prav bodoča mama izbere svoj pravi voziček za dojenčka. Saj ne, da očetje tukaj nimajo besede, vendar roko na srce, večinoma voziček uporabljajo mame, ker so v času nege za otroka one na porodniškem dopustu doma in ne očetje. Zato je že prav, da imajo pri izbiri nekaj več besede in prostih rok.

Mame si rade izberejo priljubljeno barvo, da jim je ob uporabi vozička prijetno. Modeli se razlikujejo od okusov mamic in njihovih življenjskih stilov: voziček za dojenčke je lahko športen, eleganten, terenski ali pa retro šik. Vsaka mama točno ve, kakšnega si želi in lahko privošči, zato bodoči očetje zaupajte, da bodo prav izbrale.

Izbira vozička je pomembna izbira, saj je voziček vsak dan v uporabi in mora delovati kot »podmazan«. Če se pojavijo težave, ste takoj ohromljeni za prevozno sredstvo za otroka, zato raje malo bolj premislite pred nakupom, da vam potem ne bo žal. V času servisa oz. popravila vozička sicer lahko dobite nadomestni voziček, ki pa je lahko že zelo zdelan od posojanja sem in tja.

Včasih ni slabo, da se o določenem modelu, ki vas zanima malo pozanimate na spletnih forumih. Sploh če gre za voziček za dojenčke, ki je že nekaj časa v uporabi in znajo uporabniki najbolje podati svoje mnenje. Novi modeli so tako lahko tudi past – nikoli se ne ve, kako resničen je opis, če voziček še ni bil testiran v praksi vsaj eno leto. Določene težave s pokažejo šele skozi uporabo in ne čisto takoj.