Kartuše in tonerji

Laserski tiskalniki kvalitetno natisnejo željeno besedilo ali sliko, za njihovo delovanje pa so potrebni tonerji. Prvi takšen tiskalnik je nastal ob preoblikovanju fotokopirnega stroja leta 1971. Sprva so jih uporabljali predvsem v inštitutih in laboratorijih, dandanes pa jih imamo tudi za domačo uporabo. Vendar, kot smo že omenili, brez tonerjev ne gre. Če potrebujete kvalitetne in poceni tonerje ali karuše kliknite na http://www.tiskajpoceni.com/.

Tonerji so kartuše, ki jih laserski tiskalniki potrebujejo za svoje delovanje. Tako kot je v navadni kartuši barva, ki omogoča tiskanje, je v tonerju barvni prah. Če imate doma laserski tiskalnik, zagotovo veste, da z izredno kvaliteto tiskanja prekosi brizgalne tiskalnike.

Pred nakupom laserskega tiskalnika moramo dobro premisliti. Ali rmesečno res natisnemo večje količine kopij? V mislih moramo imeti, da tonerji niso ravno poceni. In ker nič ni večno, lahko tudi tonerju zmanjka prahu, čeprav načeloma držijo dalj časa, lahko tudi celo leto. Razmislite o nakupu originalnega ali obnovljenega tonerja. Nekateri uporabniki navajajo, da je med tiskanjem z originalnim in tiskanjem z obnovljenim tonerjem opazna razlika, spet drugi priporočajo obnovo tonerjev, zato o tem povprašajte prodajalce. Prav tako morate ob nakupu novega tonerja poznati model vašega tiskalnika ali model tonerja. Ob zamenjavi praznega tonerja z novim upoštevajte navodila in bodite pozorni na to, da boste toner vstavili na pravo mesto. Tako boste lahko še naprej tiskali kvalitetne kopije.