Jezikovni tečaj francoščina

tečaj francoščinaLa langue française oziroma po naše francoski jezik, je eden izmed najbolj pomembnih romanskih jezikov, med katere spadata recimo tudi španščina in portugalščina. Kot vsi ostali jeziki, ki se nahajajo v samem vrhu, njegova popularnost iz dneva v dan raste in s tem tudi želja po njegovem učenju. Se želite naučiti francosko? Kliknite na povezavo tečaj francoščina za več informacij.

Če smo tudi mi med ljudmi, ki se nam ta jezik zdi strašno privlačen, bi pa morda ta žar, ki se v nas pojavi ob zvoku teh besed nadgradili še z učenjem tega jezika, oziroma vsaj nekaj osnovnih besed, tako za vsak slučaj, če se kdaj odločimo obiskati najbolj romantično mesto na svetu, oziroma mesto ljubezni. Govorim seveda o Parizu.

Pa naj vam predstavim nekaj uporabnih besed, katere vam lahko pridejo prav ob prvem kontaktu z domačini… Recimo beseda BONJOUR, ki pomeni dober dan ali pa SALUT, ki pomeni živijo, je odličen začetek pogovora. Nadaljujemo lahko z stavkom „ Je ne parle pas bien le français “ s katerim vse opozorimo o svojem slabem znanju jezika. Ta stavek namreč pomeni : „ Jaz ne govorim dobro francosko „ . Pa še nekaj za v slovo, beseda „ Au revoir! „ pomeni na svidenje.